19 de maig 2010

Ensenyament compartit: noves experiències

El darrer 11 de maig es va celebrar la sessió de seminari (tantes vegades ajornada) sobre Ensenyament compartit. Isabel Piquer i Víctor Pérez van exposar les seues pràctiques a la resta de membres de seminari, que aquesta vegada es va ampliar amb la visita de companys de La Vall d'Uxò, tant de un seminari d'educació com d'un centre AMICS d'eixa localitat.


Isabel Piquer ens va parlar de l'experiència engegada a l'IES Politècnic de Castelló amb professorat de Psicologia Terapèutica del centre, mitjançant una exposició pormenoritzada de les distintes sessions que es van fer amb els alumnes i de les valoracions d'aquesta pràctica. Animem a Isabel a que ens deixe en el blog una xicoteta nota sobre la seua impressió.


Per la seua banda, Víctor Pérez va explicar amb l'ajuda de uns vídeos quina havia sigut la seua experiència i la de Rosa Barceló, que es va dur a terme en dos centres: l'IES Serra d'Espadà i la Secció de l'IES Serra d'Espadà d'Onda. La pràctca va consistir en la dinamització d'un grup 8 alumnes de Psicologia Terapèutica de la Secció mitjançant dos tècniques d'aprenentatge cooperatiu: el puzle d'Aronson i Llapis al centre. A l'institut, es va començar una experiència amb la tècnica TAI (Team Assissted Individualization) amb alumnat de 1er d'ESO. 

Totes dues experiències han sigut molt enriquidores, i trobem necessari aquest intercanvi d'impressions després d'haver-les fet. Esperem amb moltes ganes la propera sessió del dia 2 de juny, per esccoltar els companys amb les seues experiències (i per l'orxata que ens ha promés Auxi)

1 comentari:

  1. Hola a tots veig que heu tingut una sessió d'allò més profitosa, sols felicitar-vos perque finalment tornem a estar en marxa (més val tard que mai), i dir-vos que el proper dia 2 de juny podre assistir al seminari i compartir amb vosaltres aquest espai. Estic necessitat d'experiencies formatives.
    Moltes gràcies per la vostra particippació i endavant.

    Raul

    ResponElimina