02 de març 2012

Els retalls no ajuden, Manifest de ciutadania

Des del seminari de ciutadania crítica volem manifestar el nostre malestar per les retallades encetades des de l’administració contra els serveis públics i en particular contra el sistema públic d’educació.

El paquet de retallades proposat per l’administració per fer front a la situació econòmica actual suposa una nova agressió a l’ensenyament i al sector de serveis públics. Repercutint totes elles sobre els usuaris i en particular en el cas de l’ensenyament en la formació de les futures generacions que han de ser el suport i manteniment de la societat.

Així mateix manifestem el nostre rebuig a la política neoliberal que impulsa el govern valencià, que permet la formació separada de l’alumnat en funció dels seus recursos econòmics, mantenint i promovent la dualitat (públic-privat) d’un sistema que perpetua les desigualtats socials.

Considerem necessari que, en lloc dels retalls generalitzats que proposa el consell, es mantinga i promoga la inversió permanent en educació, que és un dels drets bàsics reconeguts a la constitució espanyola. L’educació és un bé que possibilita la transformació i la millora social

Pensem que aquestes retallades ens allunyen dels models educatius europeus que han demostrat minvar el fracàs escolar i potenciar unes competències que permeten als individus la seua integració plena en la societat.

Reclamem l’increment dels recursos en els nostres centres, la millora de les condicions laborals del professorat, la inversió en programes de suport a l’alumnat més vulnerable, l’impuls de la innovació educativa i el reconeixement social de la funció docent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada